Menu

‘Social return’ als aanbestedingscriterium

Waterschap Noorderzijlvest is het eerste waterschap in Nederland dat ‘social return’ als welomschreven eis opnam in een aanbestedingstraject. De opdracht betreft de bouw van brug Pamazijl nabij Niehove. Aannemersbedrijf Knol Akkrum, de ondernemer die de klus kreeg, moet 5% van de opdrachtwaarde investeren in werkzoekenden die anders weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt. Deze medewerkers afkomstig uit de regio, zullen vanaf september in een beschermde werkomgeving aan de slag gaan.

Social return

Niet iedereen vindt even gemakkelijk werk. Langdurig werklozen en gedeeltelijk arbeidsongeschikten bijvoorbeeld. Zij ervaren vaak een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door „social return‟ als contractvoorwaarde op te nemen bij inkopen en aanbestedingen, worden opdrachtnemers verplicht om ook deze werkzoekenden op de arbeidsmarkt te betrekken.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Waterschap Noorderzijlvest ziet „social return‟ als belangrijk onderdeel van „Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen‟. Bob van Zanten, dagelijks bestuurslid Noorderzijlvest: “Het betekent dat er iets wordt teruggegeven aan de samenleving. Het is een sociale winst. Mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie krijgen de kans om werkervaring op te doen. Dit versterkt hun positie op de arbeidsmarkt. Het waterschap is daarom gestart met twee pilot-projecten, waarvan de bouw van brug Pamazijl er één is. Als deze projecten goed verlopen zullen we „social return‟ vaker als criterium in onze aanbestedingen opnemen.”

Brug Pamazijl

Brug Pamazijl nabij Niehove wordt vervangen. De oude brug is niet langer toegankelijk. Een tijdelijke wegomleiding, naast de brug, zorgt er voor dat het Niehoofsterdiep overgestoken kan worden. Op de plek van de oude brug wordt een nieuwe brug gebouwd. De werkzaamheden starten in september en zullen eind dit jaar worden afgerond.

Aannemersbedrijf Knol Akkrum

De opdracht voor het bouwen van de brug Pamazijl is gegund aan aannemersbedrijf Knol Akkrum. Het bedrijf scoorde onder andere goed op het criterium „social return‟. Knol werkt volgens het meester-gezelprincipe, waarbij rekening houdend met de ervaring, competenties en vooral de leercurve, de nieuwe medewerker op maat wordt begeleid. Bij goed functionerengedurende het project biedt Knol mogelijkheden voor een duurzame arbeidsrelatie. Op deze wijze wordt door middel van social return aangesloten op de huidige werving en selectie van Knol Akkrum. Inkoop- en organisatieadviesbureau InterPactum, landelijke expert op het gebied van „social return‟, begeleidt het project.

Bron: Waterschap Noorderzijlvest

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.