Stijgende lijn in marketing- en communicatievacatures

In 2013 was er een duidelijke groei zichtbaar in het aantal vacatures op het gebied van marketing- en communicatie. Deze groei zet zich voort in 2014 met in het derde kwartaal een stijging van 18 procent ten opzichte van vorig jaar. Onderzoeksbureau Yacht komt met deze cijfers vanuit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de Marketing- en Communicatie Arbeidsmarkt.
 
Overheid favoriete werkgever
Bij de Beroepen- en Arbeidsmarkt Survey (BAS) werd gekeken naar branches waarin hoogopgeleide senior marketing- en communicatieprofessionals het liefst willen werken. Vooral werken bij de overheid is favoriet. Vergeleken met vorig jaar is er dit derde kwartaal sprake van een stijging in de vacatures voor deze sector met maar liefst 54 procent. Dit zijn voornamelijk vacatures voor communicatiedeskundigen en medewerkers PR en voorlichting. De minder ervaren marketing- en communicatiespecialisten geven aan liever te willen werken in de zakelijke dienstverlening en de sectoren toerisme en recreatie. “Opvallend is dat dit derde kwartaal ook de vraag naar managementfuncties stijgt, waar dit vorig jaar nog niet het geval was. Een verklaring hiervoor is dat door de groei in eerste instantie van marketeers, gevolgd door stijgende vraag naar communicatiedeskundigen eind 2013, de teams weer voldoende groot zijn en er daardoor ook weer behoefte is aan leidinggevende rollen", aldus Hella Ploegmakers, commercieel manager Marketing en Communicatie bij Yacht.

Carrièreperspectief belangrijkste arbeidsmotivatie
De survey laat een duidelijk verschil zien tussen actieve en latente werkzoekenden. Slechts 11 procent van de hoog opgeleide senior marketing- en communicatieprofessionals is actief op zoek, terwijl ruim 54 procent latent op zoek is. Bij de minder ervaren marketing- en communicatiespecialisten ligt het aandeel latente werkzoekenden nog een stuk hoger, namelijk 69 procent. Beide groepen geven aan dat zij minder waarde hechten aan een vast contract, maar goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken, belangrijker vinden. Een nieuwe baan moet vooral vooruitgang betekenen, vinden de marketing- en communicatieprofessionals. Het carrièreperspectief is voor deze groep veruit de belangrijkste arbeidsmotivatie. Voor de senior marketing- en communicatiespecialisten zijn flexibele werktijden en de inhoud van het werk de meest belangrijke factoren van een nieuwe baan.
 
Ontwikkeling
Bent u al werkzaam als marketing- en communicatiemedewerker en wilt u zich verder ontwikkelen? Dan is onze HBO Bachelor Communicatie, HBO Bachelor Communicatie, specialisatie Marketingcommunicatie of onze Master of Business Administration voor Marketing- en Communicatieprofessionals is misschien interessant voor u. Is dit niet de uitdaging die u zoekt? Kijk dan eens op onze website voor ons uitgebreide aanbod opleidingen en trainingen op het gebied van Marketing en Sales of Communicatie.
 
Bron: Managersonline

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.