Unieke opleiding 'ATEX-009 Design explosion safe installations'

Vanaf september 2013 biedt Reed Business Opleidingen, naast de overige opleidingen voor het certificatie schema IECEx 05, de opleiding 'ATEX-009 Design explosion safe installations' aan. “Momenteel wordt deze opleiding nergens anders ter wereld geboden en kunnen engineers voor het eerst gecertificeerd worden voor het explosieveilig ontwerpen van installaties”, vertelt productmanager Ruud Bergwerff.

Ontwerpt u elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is de unieke opleiding 'ATEX-009 Design explosion safe installations’ een essentiële aanvulling op de ‘ATEX voor deskundigen’.

EN/IEC 60079-14

Deze vervolgopleiding behandelt in 4 dagen de praktische toepassing van de norm EN/IEC 60079-14 en aanverwante normen. Daarnaast komen specifieke onderwerpen voor explosiegevaarlijke omgevingen aan bod zoals:

  • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen
  • Installatieplanning in explosieve atmosferen
  • Gewone geclassificeerde explosieve atmosferen
  • Ontwerpen van elektrische installaties in explosieve atmosferen

Meer weten?

De leerstof is in het Engels opgesteld, overeenkomstig de informatie van fabrikanten waarmee ontwerpers dagelijks werken. De klassikale bijeenkomsten worden overigens in het Nederlands verzorgd. Optioneel kunt u een erkend PBNA examen volgen. Meer informatie over de inhoud van de opleiding kunt u hier downloaden.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant