Menu

Verbeter patiëntveiligheid met toolkit ‘Zorg voor Veilig’

'Zorg voor Veilig' werd in 2008 in het leven geroepen om patiëntveiligheid te verbeteren.  Een concreet doel was het inrichten van een toolkit voor de eerste lijn. Deze toolkit is inmiddels goed gevuld met praktische handvatten hoe u fouten kunt voorkomen en wat u ervan kunt leren. 

Als onderdeel van VWS speerpunt ‘Vanzelfsprekend Veiligheid’ produceerde ‘Zorg voor Veilig’ tussen 2009 en 2013 diverse methodes voor bewustzijn en verbetering van patiëntveiligheid in de eerste lijn. De toolkit is ontwikkeld in nauw contact met beroepsgroepen, brancheorganisaties, experts en voorlopers in het veld.

Veiligheid inzichtelijk maken

Om de zorgveiligheid fundamenteel te kunnen verbeteren is het noodzakelijk dat kwesties en praktische voorbeelden in kaart werden gebracht. Helaas staat dit niet bij alle zorgaanbieders hoog op de agenda. De toolkit geeft nu zorgverleners verschillende instrumenten om de patiëntveiligheid inzichtelijk te maken, onder via de risicoscan. Bron: Zorgvoorveilig.nl 

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.