Verbeter patiëntveiligheid met toolkit ‘Zorg voor Veilig’

'Zorg voor Veilig' werd in 2008 in het leven geroepen om patiëntveiligheid te verbeteren.  Een concreet doel was het inrichten van een toolkit voor de eerste lijn. Deze toolkit is inmiddels goed gevuld met praktische handvatten hoe u fouten kunt voorkomen en wat u ervan kunt leren. 

Als onderdeel van VWS speerpunt ‘Vanzelfsprekend Veiligheid’ produceerde ‘Zorg voor Veilig’ tussen 2009 en 2013 diverse methodes voor bewustzijn en verbetering van patiëntveiligheid in de eerste lijn. De toolkit is ontwikkeld in nauw contact met beroepsgroepen, brancheorganisaties, experts en voorlopers in het veld.

Veiligheid inzichtelijk maken

Om de zorgveiligheid fundamenteel te kunnen verbeteren is het noodzakelijk dat kwesties en praktische voorbeelden in kaart werden gebracht. Helaas staat dit niet bij alle zorgaanbieders hoog op de agenda. De toolkit geeft nu zorgverleners verschillende instrumenten om de patiëntveiligheid inzichtelijk te maken, onder via de risicoscan. Bron: Zorgvoorveilig.nl 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.