Waar moet een Explosieveiligheidsdocument aan voldoen?

Bedrijven waar explosiegevaar is, moeten beschikken over een recent Explosieveiligheidsdocument (EVD). Om te weten hoe je een EVD kunt opstellen en hoe je Richtlijn 1999/92/EG moet toepassen, heeft de Europese Commissie in 2005 een ‘niet-bindende praktijkgids’ gepubliceerd.

Uit onderzoek is gebleken dat door een beter risicomanagement (met betrekking tot gezondheid en veiligheid) de bedrijfswinsten aanzienlijk kunnen toenemen. Dat geldt in het bijzonder voor explosiegevaar. Bovendien zijn werkgevers - overeenkomstig artikel 4 van Richtlijn 1999/92/EG – verplicht om ervoor te zorgen dat een explosieveiligheidsdocument wordt opgesteld en bijgehouden. De Europese Commissie beschikt over uiteenlopende instrumenten om een echte cultuur van risicopreventie tot stand te brengen. Eén van die instrumenten is deze praktijkhandleiding [link]: ‘niet-bindende gids voor goede praktijken’.

Niet-bindende praktijkgids

De ‘niet-bindende praktijkgids’ behandelt de eisen uit Richtlijn 1999/92/EG. Denk hierbij aan de minimumvoorschriften voor de verbetering van de gezondheidsbescherming en van de veiligheid van werknemers die door explosieve atmosferen gevaar kunnen lopen.

Meer informatie?

Klik op deze link om direct naar de niet-bindende praktijkgids te gaan. Vanaf pagina 52 wordt uitgebreid behandeld hoe je een EVD kunt samenstellen.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.