Wat zijn de gevaren van statische elektriciteit?

Statische elektriciteit is één van de grootste bronnen van explosiegevaar. Om het ontstaan van statische elektriciteit te beperken en de zogenaamde electronic discharge- ofwel ESD-vonkjes te voorkomen, hier het eerste deel van een video met concrete ESD-maatregelen.

Explosiegevaarlijke zones in bedrijven moeten voldoen aan strenge wetgeving en normen. In Nederland geldt de ATEX95 voor materieel en de ATEX137 stelt de eisen waaraan medewerkers moeten voldoen wanneer zij in deze zones werkzaam zijn. In de Engels-gesproken film kun je zien welke specifieke gevaren statische elektriciteit in de procesindustrie met zich meebrengt en vooral welke maatregelen je hiertegen kunt nemen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de ATEX regelgeving en over eisen die aan jouw medewerkers worden gesteld? Neem dan telefonisch contact op met één van onze accountmanagers via 078 62 53 888. Of laat je gegevens achter, door het invullen van het contactformulier, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bron: youtube.com

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.