Menu

Wat zijn de gevaren van statische elektriciteit?

Statische elektriciteit is één van de grootste bronnen van explosiegevaar. Om het ontstaan van statische elektriciteit te beperken en de zogenaamde electronic discharge- ofwel ESD-vonkjes te voorkomen, hier het eerste deel van een video met concrete ESD-maatregelen.

Explosiegevaarlijke zones in bedrijven moeten voldoen aan strenge wetgeving en normen. In Nederland geldt de ATEX95 voor materieel en de ATEX137 stelt de eisen waaraan medewerkers moeten voldoen wanneer zij in deze zones werkzaam zijn. In de Engels-gesproken film kun je zien welke specifieke gevaren statische elektriciteit in de procesindustrie met zich meebrengt en vooral welke maatregelen je hiertegen kunt nemen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de ATEX regelgeving en over eisen die aan jouw medewerkers worden gesteld? Neem dan telefonisch contact op met één van onze accountmanagers via 078 62 53 888. Of laat je gegevens achter, door het invullen van het contactformulier, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bron: youtube.com

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.