Menu

Wie de taal niet spreekt, telt niet mee

De vakantietijd is aangebroken en dat betekent dat velen van ons voor een paar weken naar het buitenland vertrekken. Altijd handig als je dan een woordje over de grens spreekt. Toch komt talenkennis ook buiten de vakantieperiode goed van pas: in dit digitale tijdperk doen veel bedrijven zaken met buitenlandse businesspartners en ook is er veel instroom van anderstalige medewerkers.

Handelsnatie

Nederland dankt zijn bestaan voor een groot deel aan zijn handelsmentaliteit: als er wat te handelen viel, waren we er als de kippen bij. Het is dan ook weinig verrassend dat zo’n klein landje zo veel invloed heeft op het zakelijke wereldtoneel. Voor een deel danken we dat aan onze flexibiliteit en onze talenkennis. Nederlanders waren nooit te beroerd om de taal te leren van naties waarmee ze konden handelen. Moderne talen zijn in ons hedendaagse onderwijs dan ook standaard. 

Engels en Duits

Nog altijd hebben we de reputatie een tolerant, ondernemend volk te zijn, dat buitenlandse gesprekspartners tegemoet komt door de eigen taal te spreken, of op zijn minst het universele Engels. En omdat buurland Duitsland onze grootste handelspartner is, komt ook het Duits in veel gevallen goed van pas.

Expats

Ook voor expats (mensen die voor hun werk voor kortere of langere tijd in een ander land verblijven) is talenkennis cruciaal. Zij lopen namelijk vaak tegen een grote taalbarrière aan. Zo gaven expats die in Nederland verblijven in een onderzoek van RTL Z aan dat het bijna onmogelijk is om aansluiting te vinden bij de lokale bevolking. In een een-op-een-gesprek zijn Nederlanders namelijk graag bereid Engels te spreken, maar wie het Nederlands niet machtig is, loopt het risico in grotere gezelschappen geïsoleerd te raken.

Verbeter uw taalvaardigheid

Vindt u het lastig om zakelijke gesprekken in het Engels of Duits te voeren? Wilt u leren hoe u buitenlandse zakenrelaties op een professionele manier te woord staat? Schrijf u dan in voor een taal training. Of u nu gaat voor Zakelijk Engels/Business English of voor Zakelijk Duits/Geschäftsdeutsch, u zult merken dat u makkelijker deelneemt aan gesprekken.
Expats in Nederland en overige anderstaligen kunnen hun taalkennis Nederlands vergroten met een opleiding Nederlands als tweede taal, of de puntjes op de i zetten met een training Correct Nederlands.
 
Bron: Redactie NCOI

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.