Menu

Zin in stof tot nadenken?

Sta jij weleens stil bij explosiegevaar? Neem jij alle maatregelen om de risico’s zo veel mogelijk te beperken? Vast wel. Toch blijft met name een stofexplosie een ongrijpbaar begrip. Sta daarom eens stil bij de mogelijke risico’s van de vaste stoffen die je gebruikt of produceert en denk eens na over de maatregelen die je kunt nemen om explosies te voorkomen. Het Grote ATEX-congres op 9 juni biedt jou genoeg stof tot nadenken.

Van doel naar middel
De ATEX-richtlijnen worden nog veel te vaak gezien als een op zichzelf staand doel. Gevolg: je moet je als bedrijf vaak in allerlei bochten wringen met allerlei administratieve rompslomp als resultaat. Want ja, je wilt toch kunnen aantonen dat je voldoet aan de wettelijke eisen.

Tijdens het Grote ATEX-congres krijg je niet alleen informatie over ATEX, maar geven we je ook inzichten en voorbeelden van hoe het anders kan. Niet dat we je adviseren om wet- en regelgeving links te laten liggen. Maar wel bieden we je doorkijkjes en methoden die vaak niet zo doorsnee zijn en tijdens het congres zeker een stevige discussie zullen doen ontstaan.

Uniek ontbrandingsexperiment
Verder kun je meedoen aan een uniek ontbrandingsexperiment. Neem de stof waarmee je werkt mee naar het congres en zie met eigen ogen hoe een stof tot ontbranding komt en kan leiden tot een explosie. Zo wordt tastbaarder hoe een bepaalde stof reageert in combinatie met bepaalde factoren. Uiteraard doen we alles veilig!

Bewustwording op de werkvloer
Natuurlijk wordt de nabootsing met highspeedcamera’s gefilmd en daarna kun je het filmpje delen met collega’s om de bewustwording op de werkvloer te vergroten. Wil je grip krijgen op ATEX, bezoek dan ons ATEX-congres. Bekijk het programma en/of schrijf je meteen in

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.