Zin in stof tot nadenken?

Sta jij weleens stil bij explosiegevaar? Neem jij alle maatregelen om de risico’s zo veel mogelijk te beperken? Vast wel. Toch blijft met name een stofexplosie een ongrijpbaar begrip. Sta daarom eens stil bij de mogelijke risico’s van de vaste stoffen die je gebruikt of produceert en denk eens na over de maatregelen die je kunt nemen om explosies te voorkomen. Het Grote ATEX-congres op 9 juni biedt jou genoeg stof tot nadenken.

Van doel naar middel
De ATEX-richtlijnen worden nog veel te vaak gezien als een op zichzelf staand doel. Gevolg: je moet je als bedrijf vaak in allerlei bochten wringen met allerlei administratieve rompslomp als resultaat. Want ja, je wilt toch kunnen aantonen dat je voldoet aan de wettelijke eisen.

Tijdens het Grote ATEX-congres krijg je niet alleen informatie over ATEX, maar geven we je ook inzichten en voorbeelden van hoe het anders kan. Niet dat we je adviseren om wet- en regelgeving links te laten liggen. Maar wel bieden we je doorkijkjes en methoden die vaak niet zo doorsnee zijn en tijdens het congres zeker een stevige discussie zullen doen ontstaan.

Uniek ontbrandingsexperiment
Verder kun je meedoen aan een uniek ontbrandingsexperiment. Neem de stof waarmee je werkt mee naar het congres en zie met eigen ogen hoe een stof tot ontbranding komt en kan leiden tot een explosie. Zo wordt tastbaarder hoe een bepaalde stof reageert in combinatie met bepaalde factoren. Uiteraard doen we alles veilig!

Bewustwording op de werkvloer
Natuurlijk wordt de nabootsing met highspeedcamera’s gefilmd en daarna kun je het filmpje delen met collega’s om de bewustwording op de werkvloer te vergroten. Wil je grip krijgen op ATEX, bezoek dan ons ATEX-congres. Bekijk het programma en/of schrijf je meteen in

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.