Menu

Zonder ongeval weer naar huis

Het lijkt zo vanzelfsprekend. U stapt ’s ochtends in de auto of in het openbaar vervoer en gaat naar uw werk. Daar eenmaal aangekomen, start voor velen de automatische piloot. Een praatje met een collega, een kopje koffie bij de automaat, of de reguliere gang langs alle bekende nieuwssites. Velen zijn het zich niet bewust, maar op de achtergrond zijn er mensen (al dan niet collega’s) die ervoor zorgen dat uw werkplek zodanig is ingericht dat u geen letsel oploopt.

Ik werk op een kantoor, dan zijn er toch sowieso geen risico's?

Per werkplek verschilt het aantal risico’s en de hoogte hiervan, dat is bekend. Zo loopt u meer gevaar op een locatie waar veel draaiende en bewegende machines staan of waar met zware machines wordt gewerkt dan op een locatie waar alleen bureauwerk wordt verricht.

Bij ons zijn er verschillende werkplekken. Hoe schat ik dan de risico's in?

NCOI Techniek heeft een breed pakket aan opleidingen die zijn afgestemd op uw arbeidsrisicoprofiel. Hoe hoger het risico op ongevallen, hoe kundiger een veiligheidsfunctionaris moet zijn.

Hoe kan ik mijn vakkennis verbreden of verdiepen?

Bovenstaand schema wordt onderscheid gemaakt tussen functionele opleidingen en verdiepende opleidingen. De functionele opleidingen zijn afgestemd op het arbeidsrisicoprofiel van uw organisatie. Hoe groter de behoefte naar kennis en kunde, hoe uitgebreider de opleiding. Bent u als enige binnen het bedrijf aangewezen om de Arbo-gerelateerde zaken waar te nemen, dan is de opleiding Arbo-coördinator bij uitstek voor u geschikt. Mocht daar milieu en/of gevaarlijke stoffen bijkomen, dan is de opleiding QHSE-manager veel beter geschikt. Mocht u in uw functie behoefte hebben aan verdieping in specifieke onderwerpen of thema’s, dan biedt NCOI Techniek een aantal korte maar zeer intensieve opleidingen. Wilt u meer weten over wat te doen bij een eventueel bedrijfsongeval of in geval van verzuim, dan hebben wij meerdere opleidingen voor u beschikbaar.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.