Menu

Een opleiding volgen: 7 argumenten om uw werkgever te overtuigen


Wilt u uw opleidingswens met uw werkgever bespreken? We gaven al eerder enkele tips voor een succesvol gesprek. Maar misschien is uw werkgever niet direct enthousiast over uw opleidingswens. Gebruik dan onderstaande argumenten. 

Bezwaar 1: “Een opleiding volgen is veel te duur.”

Tegenargument 1: De kosten van een opleiding zijn aftrekbaar van de belasting. Soms zijn er zelfs subsidiemogelijkheden. Eventueel kunt u aanbieden mee te betalen of genoegen nemen met een lagere loonsverhoging.

Tegenargument 2: "Per medewerker is een bepaald bedrag gereserveerd voor opleidingen. Deze opleiding past binnen dat budget."
 
Tip: bij NCOI Opleidingen kunt u uw opleiding per module (vak) afronden. Zo kunt u stapsgewijs toewerken naar uw diploma. Als uw werkgever vindt dat uw opleiding te duur is of te lang duurt, kunt u vragen of hij dan wel per module akkoord wil gaan.
 

Bezwaar 2: "Als je een opleiding gaat volgen, krijg je natuurlijk meteen een andere baan.

Tegenargument 1: "Dat denk ik niet. Voor mij betekent een opleiding extra motivatie en loyaliteit richting de organisatie. Dat zal er eerder voor zorgen dat ik langer blijf."
 
Tegenargument 2: "Ik snap dat het vervelend is als ik na mijn opleiding wegga, al denk ik niet dat dat gaat gebeuren. We kunnen afspreken dat ik in dat geval een deel van de kosten terugbetaal. Dat kunnen we vastleggen in een studiekostenovereenkomst."

Bezwaar 3: "Dan ben ik je een extra dag kwijt, en we hebben het al zo druk."

Tegenargument 1: Bij uw opleiding horen praktijkopdrachten. Kijk of u een belangrijk thema van uw werkgever in een opdracht voor uw studie kunt gebruiken. U zegt dan: "Als we dat ene project goed geregeld zouden hebben, zou het minder druk zijn. Dat is precies een project dat ik in mijn studie kan oppakken."
 
Tegenargument 2: "Door de extra kennis die ik opdoe, zal mijn bijdrage aan de afdeling alleen maar toenemen. Bovendien kan ik de kennis die ik opdoe direct in de praktijk brengen."
 
Tegenargument 3: "Juist omdat het zo druk is, is het belangrijk dat ik gemotiveerd ben en blijf."
 
Een laatste tip: volgt een van uw collega’s een opleiding op kosten van het bedrijf? Vraag hem dan hoe hij dit heeft aangepakt. Misschien heeft hij tips waarmee u uw voordeel kunt doen. Succes!

Ontvang deze tips per e-mail!

Wilt u deze tips per e-mail ontvangen? Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt de tips als een handig pdf-bestand. Zo kunt u de tips printen en notities maken.

 

Door dit formulier te verzenden ontvangt u de pdf binnen enkele ogenblikken in uw e-mail box.

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.