Menu
NCOI Opleidingen

Een opleiding volgen: 7 argumenten om je werkgever te overtuigen


Wil je je opleidingswens met je werkgever bespreken? We gaven al eerder enkele tips voor een succesvol gesprek. Maar misschien is je werkgever niet direct enthousiast over je opleidingswens. Gebruik dan onderstaande argumenten. 

Bezwaar 1: “Een opleiding volgen is veel te duur.”

Tegenargument 1: De kosten van een opleiding zijn aftrekbaar van de belasting. Soms zijn er zelfs subsidiemogelijkheden. Eventueel kun je aanbieden mee te betalen of genoegen nemen met een lagere loonsverhoging.

Tegenargument 2: "Per medewerker is een bepaald bedrag gereserveerd voor opleidingen. Deze opleiding past binnen dat budget."
 
Tip: bij NCOI Opleidingen kun je je opleiding per module (vak) afronden. Zo kun je stapsgewijs toewerken naar je diploma. Als je werkgever vindt dat je opleiding te duur is of te lang duurt, kun je vragen of hij dan wel per module akkoord wil gaan.

Bezwaar 2: "Als je een opleiding gaat volgen, krijg je natuurlijk meteen een andere baan.

Tegenargument 1: "Dat denk ik niet. Voor mij betekent een opleiding extra motivatie en loyaliteit richting de organisatie. Dat zal er eerder voor zorgen dat ik langer blijf."
 
Tegenargument 2: "Ik snap dat het vervelend is als ik na mijn opleiding wegga, al denk ik niet dat dat gaat gebeuren. We kunnen afspreken dat ik in dat geval een deel van de kosten terugbetaal. Dat kunnen we vastleggen in een studiekostenovereenkomst."

Bezwaar 3: "Dan ben ik je een extra dag kwijt, en we hebben het al zo druk."

Tegenargument 1: Bij je opleiding horen praktijkopdrachten. Kijk of je een belangrijk thema van je werkgever in een opdracht voor je studie kunt gebruiken. Je zegt dan: "Als we dat ene project goed geregeld zouden hebben, zou het minder druk zijn. Dat is precies een project dat ik in mijn studie kan oppakken."
 
Tegenargument 2: "Door de extra kennis die ik opdoe, zal mijn bijdrage aan de afdeling alleen maar toenemen. Bovendien kan ik de kennis die ik opdoe direct in de praktijk brengen."
 
Tegenargument 3: "Juist omdat het zo druk is, is het belangrijk dat ik gemotiveerd ben en blijf."
 
Een laatste tip: volgt een van je collega’s een opleiding op kosten van het bedrijf? Vraag hem dan hoe hij dit heeft aangepakt. Misschien heeft hij tips waarmee je je voordeel kunt doen. Succes!

Ontvang deze tips per e-mail!

Wil je deze tips per e-mail ontvangen? Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de tips als een handig pdf-bestand. Zo kun je de tips printen en notities maken.

Om je beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op je opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met je opnemen.

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.