Klassikaal, e-learning of Virtual Classroom?

Als je een opleiding volgt bij NCOI Opleidingen, bepaal je altijd zelf hoe, waar en wanneer je studeert. Op die manier geef je je opleiding zo vorm dat het past jou en jouw situatie. Dat maakt een opleiding volgen naast een drukke baan en een privéleven haalbaar. Welke studievariant past het beste bij jou? Klassikaal, e-learning of Virtual Classroom? We zetten onze studievarianten voor je op een rij.

Klassikaal les op een leslocatie in de buurt

Samen met medestudenten in een klaslokaal met en van elkaar leren? Dat is een van de grote krachten van onze klassikale variant. Bij NCOI krijg je niet alleen les van een ervaren docent die zelf werkzaam is (geweest) in het vakgebied. Je zit in een klas met andere werkenden waar je ook van kunt leren. Tegelijkertijd werkt het vaak inspirerend om even uit de werk- of thuisomgeving te zijn. Bij de klassikale opleidingsvariant kun je kiezen uit bijeenkomsten doordeweeks overdag, ’s avonds of in het weekend. Bovendien heb je de keuze uit meer dan 30 leslocaties door heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. 

Virtual Classroom: live via de computer les volgen

Heb je weinig tijd om te reizen of wil je in verband met corona zoveel mogelijk vanuit huis doen? Dan is de Virtual Classroom een uitstekende keuze. In de Virtual Classroom heb je live via de computer les van een docent. Je zit samen met je medestudenten in een virtueel klaslokaal. Deze lessen zijn interactief en volg je op vaste tijdstippen. Tijdens de les kun je vragen stellen, met elkaar discussiëren en in groepjes opdrachten uitwerken. In principe zijn deze lessen niet anders dan de klassikale lessen, alleen volg je ze nu op afstand.

Zelfstandig studeren in een e-learning

Wil je geen lessen volgen op vaste tijdstippen, maar zelfstandig de lesstof doorlopen? Dat kan met onze e-learningvariant. Hiermee studeer je op je eigen tempo vanuit huis, op een moment dat het jou uitkomt. Voor deze variant volg je dus geen bijeenkomsten. Wel krijg je begeleiding van een docent op afstand, bij wie je terecht kunt met vragen. Verder maak je gebruik van onze online leeromgeving e-Connect, boeken en ander lesmateriaal. Deze manier van studeren geeft je veel vrijheid en zorgt voor maximale flexibiliteit.

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over onze opleidingsvarianten? Op onze speciale pagina over opleidingsvarianten kun je hier meer over lezen. Daarnaast kun je ook altijd contact met ons opnemen via 035 – 6 400 411 of door het contactformulier in te vullen. 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.