Van zolderkamer naar de grootste opleider van werkend Nederland

Het beste onderwijs ontwikkelen voor werkenden. Met die missie is NCOI Opleidingen in 1996 gestart. En daar houden wij ons vandaag de dag nog steeds mee bezig. Want wat jouw motivatie ook is, als werkende student heb je met heel andere uitdagingen te maken dan een fulltime student en dat begrijpen wij als geen ander.

Het ontstaan van NCOI Opleidingen

Bijna 25 jaar geleden richtte algemeen directeur Robert van Zanten NCOI Opleidingen op. Het begon allemaal op een zolderkamer in Hilversum met slechts 1 opleiding in het aanbod. Inmiddels bieden we meer dan 1.250 (erkende) opleidingen en trainingen in vrijwel elk vakgebied. In de video hieronder vertelt Robert van Zanten zelf over het ontstaan van NCOI en zijn visie op opleiden.


 

Unieke onderwijsmethode

Met het ontstaan van NCOI werd het onderwijs voor werkenden toegankelijker. Voor 1996 was een opleiding naast je baan volgen praktisch onmogelijk. Je had niet alleen een baan, maar mogelijk ook een gezin, een sociaal leven en hobby’s. De mogelijkheid om daarnaast een opleiding te volgen, was er simpelweg niet omdat het onderwijs daar niet op was ingericht.
 
Maar met de unieke onderwijsmethode van NCOI werd dat een stuk makkelijker. Door onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, ervaren topdocenten en opleidingslocaties door heel Nederland werd studeren naast je baan haalbaar. Nu behalen jaarlijks 20.000 werkenden een erkend MBO-, HBO- of Masterdiploma.

Diverse studievarianten, startmomenten en leslocaties

De beste combinatie van werken en studeren is voor iedereen anders. Daarom kun je bij NCOI altijd kiezen uit meerder studievarianten. Je kunt klassikale lessen volgen, maar ook live via de computer lessen bijwonen in onze Virtual Classroom. Daarnaast kun je ook je opleiding via e-learning volgen en zo zelf bepalen wanneer je studeert. Bovendien bepaal je altijd zelf wanneer je start met je opleiding en kun je kiezen uit meer dan 30 leslocaties door heel Nederland. Door deze flexibiliteit is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. En doordat de opleiding in je leven past, is de slagingskans aanmerkelijk groter.

Koppeling naar de praktijk

Anno 2020 is NCOI toonaangevend op het gebied van praktijkgericht opleiden. Want jouw werkpraktijk is het uitgangspunt van al onze opleidingen. Dat betekent dat je alleen datgene leert wat er in de praktijk toe doet. Je leert deze kennis direct toe te passen in je werk zodat je vrijwel direct resultaat ziet. Daarnaast deel je tijdens klassikale bijeenkomsten ervaringen met medestudenten en ga je aan de slag met cases, praktijkopdrachten en oefeningen. Zo koppel je voortdurend de theorie aan de dagelijkse praktijk en is de balans tussen praktijk en theorie optimaal.

Waardevolle en erkende diploma’s

Wij begrijpen ook dat een diploma pas echt iets waard is op de arbeidsmarkt als het erkend is. Daarom voldoen onze opleidingen aan strikte kwaliteitseisen die worden bewaakt door onafhankelijke instanties. Voor MBO-opleidingen is dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voor Associate degree-, HBO Bachelor- en Masteropleidingen de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Zo ben je verzekerd van een waardevol en erkend diploma waarmee je straks al je ambities waar kunt maken.

Meer informatie

Wil je meer weten over NCOI Opleidingen of heb je een vraag over een van onze opleidingen? Neem dan contact met ons op via 035 ‑ 6 400 411. Ook kun je ons contactformulier invullen. In dat geval nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.