Menu

Sterke groei vacatures ICT-professionals

Er is een sterke groei te zien in het aantal vacatures voor ICT-professionals. In 2013 bedroeg de groei twintig procent, terwijl de groei in het eerste kwartaal van 2014 dertien procent was. De vraag naar security officers is zelfs verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013.
 
Explosieve groei vraag naar security officers
De vraag naar hoogopgeleide ICT-specialisten, zoals business consultants, functioneel beheerders, informatieanalisten, projectmanagers en softwareontwikkelaars laat over het eerste kwartaal een groei van dertien procent zien. Het aantal vacatures voor testers en informatieanalisten nam toe met ruim veertien procent, terwijl de vacatures voor beheersmatige functies met zeven procent minder hard groeiden. Er is verreweg de meeste vraag naar softwareontwikkelaars. In het eerste kwartaal van 2014 waren er ruim 15.4000 vacatures, een groei van negentien procent. Door de toenemende noodzaak IT-systemen beter te beveiligen, is er een explosieve groei te zien in gespecialiseerde nichefuncties zoals security officers. Deze groei zal zeker doorzetten in 2014.
 
Schaarste softwareontwikkelaars door mismatch op de arbeidsmarkt
Er is al jaren veel vraag naar softwareontwikkelaars voor bijvoorbeeld Java, PHP en .Net. Hier zijn verschillende factoren voor aan te wijzen: het aantal schoolverlaters van hogeschool en universiteit groeit onvoldoende, het omscholen van ICT’ers met verouderde kennis is kostbaar en kost veel tijd, en werkgevers stellen eisen waar potentiële medewerkers niet aan kunnen voldoen, met name op het gebied van concrete werkervaring. Volgens competence director Finance & ICT Erik Kolthof van Yacht wordt de schaarste aan softwareontwikkelaars door de mismatch op de arbeidsmarkt steeds problematischer. Hij stelt dat in de nabije toekomst aanzienlijke tekorten verwacht worden aan hoogopgeleide ICT-professionals.
 
Opleidingen ICT
De behoefte aan ICT-professionals neemt de komende jaren verder toe. Afgestudeerden in deze branche kunnen hiervan profiteren. NCOI heeft diverse opleidingen op het gebied van ICT, waarmee u soms al binnen een jaar uw diploma kunt behalen, waaronder:
 
Master of Business Information (MBI)
Master in Management en ICT (MMIT)
Master in Software Engineering (MSE)
HBO Bachelor Informatica
HBO Functioneel Beheerder
HBO Bedrijfskunde en ICT-strategie
 
Bron: Managersonline

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.