Talentmanagement schiet nog vaak tekort

Veel organisaties vinden dat hun talentmanagementprogramma’s en -beleid voor verbetering vatbaar zijn. Dat blijkt uit de Global Talent Trends Study 2016 van Mercer onder 1.730 HR-professionals en 4.500 werknemers in 17 landen.

Volgens het onderzoek werkt 73 procent van de bedrijven aan het ontwikkelen van diversiteit binnen managementteams. Toch geeft maar 54 procent van de werknemers aan dat hun organisatie daarmee het beoogde effect bereikt. Het schort volgens hen onder meer aan de coachingvaardigheden van hun leidinggevenden.

De goede bedoelingen van de werkgevers om talent te managen corresponderen niet met de visie van de werknemers op wat ze nodig hebben. Om beide partijen tot elkaar te brengen en daarmee tot een effectiever talentmanagementbeleid te komen, doen de onderzoekers vijf aanbevelingen:

  1. Maak een diverse talenten-pool
  2. Omarm de nieuwe manier van werken
  3. Stel boeiender carrièrepaden samen
  4. Maak talentprocessen eenvoudiger
  5. Herdefinieer de waarde van HR voor het bedrijf

Valt voor uw organisatie extra winst te behalen door talentmanagement te optimaliseren? Verrijk uw vaardigheden en kennis op dit gebied met een opleiding Bedrijfskunde, Management en Leidinggeven of HR van NCOI Opleidingen.

Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.