Menu

Mail door

Talentmanagement schiet nog vaak tekort

Veel organisaties vinden dat hun talentmanagementprogramma’s en -beleid voor verbetering vatbaar zijn. Dat blijkt uit de Global Talent Trends Study 2016 van Mercer onder 1.730 HR-professionals en 4.500 werknemers in 17 landen.

Volgens het onderzoek werkt 73 procent van de bedrijven aan het ontwikkelen van diversiteit binnen managementteams. Toch geeft maar 54 procent van de werknemers aan dat hun organisatie daarmee het beoogde effect bereikt. Het schort volgens hen onder meer aan de coachingvaardigheden van hun leidinggevenden.

De goede bedoelingen van de werkgevers om talent te managen corresponderen niet met de visie van de werknemers op wat ze nodig hebben. Om beide partijen tot elkaar te brengen en daarmee tot een effectiever talentmanagementbeleid te komen, doen de onderzoekers vijf aanbevelingen:

  1. Maak een diverse talenten-pool
  2. Omarm de nieuwe manier van werken
  3. Stel boeiender carrièrepaden samen
  4. Maak talentprocessen eenvoudiger
  5. Herdefinieer de waarde van HR voor het bedrijf

Valt voor uw organisatie extra winst te behalen door talentmanagement te optimaliseren? Verrijk uw vaardigheden en kennis op dit gebied met een opleiding Bedrijfskunde, Management en Leidinggeven of HR van NCOI Opleidingen.

Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.