Talentmanagement schiet nog vaak tekort

Veel organisaties vinden dat hun talentmanagementprogramma’s en -beleid voor verbetering vatbaar zijn. Dat blijkt uit de Global Talent Trends Study 2016 van Mercer onder 1.730 HR-professionals en 4.500 werknemers in 17 landen.

Volgens het onderzoek werkt 73 procent van de bedrijven aan het ontwikkelen van diversiteit binnen managementteams. Toch geeft maar 54 procent van de werknemers aan dat hun organisatie daarmee het beoogde effect bereikt. Het schort volgens hen onder meer aan de coachingvaardigheden van hun leidinggevenden.

De goede bedoelingen van de werkgevers om talent te managen corresponderen niet met de visie van de werknemers op wat ze nodig hebben. Om beide partijen tot elkaar te brengen en daarmee tot een effectiever talentmanagementbeleid te komen, doen de onderzoekers vijf aanbevelingen:

  1. Maak een diverse talenten-pool
  2. Omarm de nieuwe manier van werken
  3. Stel boeiender carrièrepaden samen
  4. Maak talentprocessen eenvoudiger
  5. Herdefinieer de waarde van HR voor het bedrijf

Valt voor uw organisatie extra winst te behalen door talentmanagement te optimaliseren? Verrijk uw vaardigheden en kennis op dit gebied met een opleiding Bedrijfskunde, Management en Leidinggeven of HR van NCOI Opleidingen.

Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant