Masterprogramma Verandermanagement en Veiligheidscultuur

Gezond en veilig werken moet onlosmakelijk verbonden zijn met het denken en handelen van werkgevers en werknemers. Het is daarbij noodzakelijk dat organisaties doorlopend investeren in hun veiligheidscultuur. Om veiligheid op nummer 1 te zetten, is vaak een (cultuur)verandering nodig bij bedrijven. Hoe pakt u dat aan? Hoe verankert u arbeidsveiligheid in de bedrijfscultuur?

Speciaal voor hoger opgeleiden die op strategisch niveau binnen organisaties verantwoordelijk zijn voor veiligheids- en/of verandervraagstukken, ontwikkelden we een Masterclassreeks. Die biedt u handvaten en nieuwe perspectieven om een (cultuur)verandering in veiligheidsbewustzijn teweeg te brengen binnen uw organisatie.

Positief beïnvloeden

Iedere masterclass staat een actueel, relevant en inspirerend thema in het kader van arbeidsveiligheid centraal. De thema’s in de masterclasses worden benaderd vanuit de veranderkunde. Zo leert u een verandering van houding en gedrag op veiligheidsgebied op alle niveaus binnen bedrijven positief te beïnvloeden.
 
De combinatie van veiligheidsvraagstukken en veranderkunde maken deze masterclasses uniek. Het programma wordt verzorgd door professionals en hoogleraren, die zelf ruime ervaring hebben met veranderen. Naast theorie komt de dagelijkse praktijk ruim aan bod. Inspirerend, leerzaam en direct toepasbaar. Gedurende de masterclasses bieden wij u de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Laat u inspireren tijdens dit nieuwe en unieke Masterprogramma

Dag 1 – Arbeidsveiligheid: verander gedrag en cultuur op de werkvloer

Deze masterclass is de kick-off van de reeks. De focus ligt op veranderkunde en u verbreedt uw selectie van effectieve veranderstrategieën en -instrumenten om veranderingen in veiligheidsbewustzijn in goede banen te leiden.

NCOI-docent Bob Smit en gastdocent Jurriaan Cals verzorgen de kick-off. We vroegen beide docenten naar de onderwerpen die in het Masterprogramma worden behandeld. Waarom is dit juist nu relevant en wat maakt dit programma anders? Jurriaan Cals geeft zijn visie als veiligheidskundige. Specialist in verandermanagement, Bob Smit blikt vooruit op de start van het Masterprogramma.
 

Dag 2 – Continu verbeteren in een lerende organisatie

Innovatie biedt kansen maar ook nieuwe vraagstukken omtrent veiligheid. In deze masterclass leert u hiermee om te gaan en leren, verbeteren en innoveren te optimaliseren binnen uw organisatie.

Dag 3 – Sociale innovatie: Iedereen een veilige en gezonde werkplek

Sociale innovatie is een vernieuwing in de arbeidsorganisatie en in arbeidsrelaties die leidt tot verbeterde prestaties van de organisatie, meer werkplezier en ontplooiing van talenten. In deze masterclass onderzoekt u hoe sociale innovatie kan bijdragen aan de arbeidsveiligheid.

Arjella van Scheppingen geeft deze dag haar visie op sociale innovatie in verband met een gezonde en veilige werkplek voor iedereen. 

Dag 4 – Leidinggeven aan verandering

Het gedrag van leiders heeft een grote invloed op de veiligheid binnen een bedrijf. In deze masterclass leert u over de positieve invloed die leiderschap kan hebben op (cultuur)verandering in veiligheidsbewustzijn.

Twan Paes geeft de 3de en 4de dag van het masterprogramma zijn visie op cultuur verandering in veiligheidsbewustzijn. Leiderschap, veranderen en teamwork zijn daarbij essentieel. 

Dag 5 – Verandering begint met vertrouwen

Vertrouwen is een belangrijk ingrediënt voor het veranderen van een veiligheidscultuur binnen organisaties. In deze masterclass leert u een cultuur van vertrouwen vorm te geven binnen uw organisatie en wat het effect is op de veiligheidscultuur.

Senior consultant veiligheid en gezondheid Dolf van der Beek legt op dag 5 uit wat het belang van vertrouwen is bij het realiseren van verandering in veiligheidsbewustzijn.

lr. Pauline Zwart MCM is veranderkundige en deelt met ons haar kijk op de laatste dag van het masterprogramma. 

Save the date

In de reeks van 5 dagen, vindt de eerste dag van dit Masterprogramma plaats op 25 januari in de meldkamer van Rotterdam, uitkijkend over stad en haven op de 23ste verdieping van het World Port Center.

Klik hier voor meer informatie over de Masterclassreeks Verandermanagement en Veiligheidscultuur. De Masterclasses kunt u ook afzonderlijk volgen, kijk hier voor een overzicht. 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.