Menu

Veiligheidsbeleid kan bij veel bedrijven beter

In 2018 had 33% van de bedrijven zowel een RI&E als een contract met een arbodienstverlener, BHV en een preventiemedewerker. Dat blijkt uit het jaarlijkse monitoronderzoek Arbo en Bedrijf van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De cijfers over 2018 laten wel een stijgende lijn zien, maar is zeker ruimte voor verbetering. In 2018 had 49% van de bedrijven wel een RI&E, maar slechts 30% had daadwerkelijk alle belangrijke risico’s geïnventariseerd. Ook had 46% van de bedrijven nog geen preventiemedewerker in dienst.
 
Meer weten over veiligheidskunde? Kijk dan eens naar de volgende opleidingen:

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.