Barrière denken: de basis voor risicobeheersing

Bijna iedereen kent het Swiss Cheese model dat het barrière denken beschrijft. Als hier semi kwantitatieve waarschijnlijkheden in worden verwerkt, ontstaat een zeer praktisch model voor het toetsen van risico’s, dat steeds breder wordt toegepast.

Hoe past u dat toe?

  • Wanneer moet ALARP (as low as reasonably practicable) worden toegepast en wanneer zijn risico’s acceptabel?
  • Wanneer moet er letterlijk aan de PGS (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) worden voldaan?
  • Wanneer kan het gelijkwaardigheidsprincipe als alternatief worden toegepast?

Tijs Koerts beantwoord tijdens Het Process Safety congres 2013 deze vragen door middel van een praktische oefeningen. Tijs is Senior Process Safety Consultant.

Het Process Safety congres 2013

Reed Business Opleidingen belegt op dinsdag 5 november 2013 in Houten Het Process Safety congres 2013. Dagvoorzitter en spreker Jop Groeneweg (universitair docent cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden) belicht de ‘factor mens’ binnen de procesveiligheid. Nathan Kuper (Inspectie SZW) laat het gezichtspunt van SZW zien. Manuela Verkeste vertelt wat haar in de praktijk opvalt en Arjan Hendrikse bekijkt process safety door de ogen van de verzekeraar. Verder zijn er parallelsessies op het gebied van scenariodenken, HAZOP en SIL. Als relatie van Reed Business Opleidingen ontvangt u €100,- korting op deelname aan het congres. U betaalt €299,- in plaats van €399,- (excl. btw). U ontvangt 1 SKO punt bij deelname. Klik hier en schrijf u nú in!

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant