49% meer vraag naar financieel specialisten

In het derde kwartaal van 2015 groeide de vraag naar financieel specialisten met maar liefst 49%. Deze groei is voornamelijk toe te kennen aan de stijgende vraag naar business analisten met een financiële achtergrond, de blijvende grote vraag naar accountants en de stijgende vraag naar project controllers.

Business analisten

De vraag naar business analisten is maar liefst 63% gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. Dit heeft volgens Ansco Dokkum, Directeur Yacht Finance, te maken met de populariteit van big data. “Doordat bedrijven steeds meer met big data werken, is er steeds meer behoefte aan specialisten die dat heel goed kunnen. Begin 2013 was er vrijwel geen vraag naar deze beroepsgroep, maar nu wordt het steeds moeilijker om business analisten te vinden die een specialisme in het vak Finance en Reporting combineren met kennis van IT-systemen en -middelen.”

Accountants

De vraag naar accountants blijft ook in 2015 groot. In het derde kwartaal van 2014 stonden er 3.400 vacatures uit voor accountants, in hetzelfde kwartaal dit jaar zijn dat er 6.570. Dat is een forse toename van 93%. 

Project controllers

De afgelopen drie jaar zijn er 20.000 vacatures geplaatst voor de functie van financial controller. Opvallend is dat in ruim 23% van die vacatures gevraagd wordt om een project controller en dat dit percentage elke maand toeneemt.

Vaste aanstelling

Verder valt op dat het overgrote deel van de financiële functies voor vast personeel is. Dit is ruim 78% van alle openstaande vacatures op dit moment. 7% van het aantal vacatures is op detacheringsbasis en 13% op tijdelijke basis. 

Ontwikkelen

NCOI Opleidingen heeft een uitgebreid aanbod voor financieel specialisten die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van Business IT en Management, Accountancy of Controlling.
 
 
Bron: Yacht

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.