Menu

‘ADHD komt niet door opvoeding, maar door maatschappij’

Steeds meer kinderen krijgen de diagnose ADHD. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) zoekt de oorzaak hiervan niet in de opvoeding, maar in maatschappelijke ontwikkelingen.
 
Prikkelrijke omgeving
Kinderen worden tegenwoordig niet alleen blootgesteld aan veel meer prikkels dan vroeger, maar ook nog eens aan elkaar snel opvolgende ontwikkelingen. Wie daar gevoelig voor is, zoals kinderen met ADHD, krijgt daardoor klachten. De toename van ADHD’ers komt volgens de NVvP dus niet door de opvoeding, maar door de ontwikkelingen in de maatschappij.
 
RED-dieet
Hoewel er nog steeds als eerste naar medicijnen gegrepen wordt om de symptomen van ADHD te onderdrukken, komen er steeds meer andere behandelmethoden bij, waaronder het Restricted Elimination Diet (RED-dieet), een dieet waarin voedingsmiddelen worden weggelaten waar ADHD’ers gevoelig voor kunnen zijn. Volgens onderzoek van de Radboud Universiteit naar de relatie tussen voeding en ADHD werkt het dieet goed bij kinderen die een aandachtsstoornis hebben. 64 procent van de deelnemers vertoonde na 5 weken het dieet gevolgd te hebben geen symptomen van ADHD meer.
 
Kinderen met ADHD hebben behoefte aan een speciaal op hen afgestemde aanpak. Wilt u als (para)medisch professional of onderwijzer met kinderen met ADHD werken? Bekijk dan eens het aanbod Medisch en Paramedisch of Onderwijs en Pedagogiek van NCOI Opleidingen.
 
Bron: Nationale Onderwijsgids, Mijn gezondheidsgids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.