Menu

Verdien ik wel genoeg?

Het gemiddelde jaarsalaris van een HR-adviseur is in 2013 € 56.800,-. Dat blijkt uit HR Trends 2013-2014. De minste verdiensten hebben HR-adviseurs in de groot- en detailhandel en voor de hoogste lonen moet je een baan zoeken in het openbaar bestuur. Goed nieuws is dat het jaarsalaris van de HR-professional dit jaar weer gestegen is ten opzichte van vorig jaar, hoewel dit een kleinere stijging is dan voorgaande jaren.

De laagste gemiddelde inkomens, in de HR in de groot- en detailhandel, liggen rond de € 44.700,- per jaar. In de best betalende sector, het openbaar bestuur, is het HR-jaarsalaris door de bank genomen zo’n € 64.800,-. De bedragen in HR Trends 2013-2014 zijn inclusief vakantiegeld en andere vaste beloningscomponenten, maar exclusief een winstuitkering en andere variabele inkomenscomponenten, zoals een bonus.
De HR-professional is trouwens redelijk tevreden over zijn loonstrookje. Zo’n 85 procent is van mening dat hij marktconform wordt beloond. Ruim een derde van de respondenten kreeg in 2013 een bonus, maar slechts een op de zes kreeg een winstuitkering. Bijna een kwart (24 procent) van de HR-professionals in loondienst kreeg een auto van de zaak. Het gaat hierbij om HR-professionals in hogere functies, bijvoorbeeld HRM-directeur of P&O-manager.

Bron: HR Praktijk, HR Trends

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.