‘Ik vraag tijdens een gesprek altijd hoe iemand zich erbij voelt’

Fouad Fadili werkt nu zo’n tweeënhalf jaar als opleidingsadviseur bij NCOI Opleidingen. En hij is van plan dat ook nog wel een tijdje te blijven doen: “Want ik vind het adviseren erg leuk en ik vind NCOI een erg fijne werkgever. Ik houd er sowieso van om met mensen in contact te zijn en als ik ze dan ook nog kan helpen met een goed advies is dat voor mij een echte win-winsituatie. De saleskant en het ondernemen zit ook wel in mij. Mijn vader is echt een ondernemer en ik heb ook nog een eigen kledinglijn.”

Visitekaartje van NCOI

“Als opleidingsadviseur ben ik het eerste aanspreekpunt voor veel mensen en daardoor het visitekaartje van NCOI. Je moet dus betrouwbaar zijn. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat iemand met een tevreden gevoel de telefoon neerlegt en een stuk wijzer is geworden. Dat iemand er weer verder mee kan, want een opleiding kiezen gebeurt negen van de tien keer niet in één dag.”

De service moet goed zijn

“Ik maak altijd meteen een afspraak voor een vervolggesprek, want telefonisch contact met mensen werkt fijner. Je merkt beter welke emoties meespelen. Je doet een flinke investering als je een opleiding gaat volgen en dan moet de service daarbij heel goed zijn, vind ik.”

“Het geeft mij voldoening als mensen een duidelijk beeld hebben van wat ze kunnen en willen met het diploma. Ik wil ze vooral duidelijkheid geven. Ik vraag tijdens een gesprek altijd hoe mensen zich erbij voelen en het pakt ook altijd wel goed uit als ik het persoonlijk maak. Ik doe dat ook oprecht omdat ik zo ben. Daarom denk ik dat deze functie mij wel heel goed ligt en dat ik er plezier in heb.”

Het verhaal moet kloppen

“Ik heb zoveel verschillende telefoongesprekken op een dag en er zijn zoveel verschillende opleidingen en telkens weer zoveel nieuwe projecten dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Elke dag heb je wel een casus waarvan je denkt: “Hé, dat is nieuw”. Dat maakt het ook leuk. En als het te specialistisch is, bijvoorbeeld een inhoudelijke vraag over tekenen met AutoCad, beloof ik het na te vragen en erop terug te komen. Daar heeft iemand meer aan dan dat je een verhaal ophangt dat niet klopt.”

Wil je opleidingsadvies of meer informatie?

Wil jij sparren over wat de beste opleiding voor jou is? Neem dan contact op met Fouad of een van onze andere opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 – 6 400 411. Je kun je ook aanmelden voor een van de voorlichtingsbijeenkomsten die we regelmatig houden. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je een goed beeld van studeren bij NCOI Opleidingen. Je kunt een proefles volgen en een persoonlijk adviesgesprek voeren.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.