‘Zo maken we het studeren voor iedereen nóg persoonlijker’

Studeren in combinatie met een baan of gezinsleven is voor iedereen anders. Want wat uw motivatie ook is, als werkende student heeft u met andere uitdagingen te maken dan een voltijd student. Om u daarin zo goed mogelijk te begeleiden, krijgt u bij NCOI Opleidingen vanaf de start van uw opleiding een vaste studieadviseur toegewezen, die u helpt en begeleidt bij vragen en problemen. Maar wat houdt deze studiebegeleiding in en wat levert het u op? We gingen in gesprek met studieadviseur Carola van Daatselaar.
 
“Als studieadviseur helpen wij bij vrijwel alle vragen omtrent een opleiding. Dat kunnen vragen zijn over de planning, het inhalen van lessen of het maken van herexamens. Maar ook als studeren lastig wordt door bijvoorbeeld ziekte, langdurige uitval of privéproblemen kunnen studenten bij ons terecht. Samen kijken we naar wat de mogelijkheden zijn, want het uiteindelijke doel is natuurlijk altijd de opleiding succesvol afronden.”

Persoonlijk en betrokken

Voor studenten is de studieadviseur het eerste aanspreekpunt gedurende de opleiding. “Met sommige studenten gaat het heel goed. Die spreek je veel minder”, aldus Carola. “Maar soms vinden studenten het ook lastig om hulp te vragen. Als we bijvoorbeeld zien dat iemand veel mist, zoeken we contact om te vragen hoe het gaat en of we kunnen helpen. Vaak zegt een student dan: ‘wat fijn dat je belt’. Wij zijn er echt om de student verder te helpen.”
 
De gesprekken die een studieadviseur voert met studenten zijn soms heel persoonlijk en gaan lang niet altijd over tijdsdruk of slechte planning. Carola: “Soms bespreek je heel ernstige situaties. Ook dan zijn wij er voor de student en zoeken we naar oplossingen. Het kan voor de student ook fijn zijn om, naast de docent, nog iemand van NCOI te kunnen spreken. Zo maken we het studeren voor iedereen nóg persoonlijker.”

Studenten zijn geen nummer

Dat het contact alles behalve afstandelijk is, blijkt ook uit de betrokkenheid die studieadviseurs voelen bij studenten. “Als iemand bijvoorbeeld langdurig ziek is of een belangrijk examen heeft gehaald, sturen we vaak een kaartje. Het is een klein gebaar, maar studenten waarderen het enorm. Ze voelen zich er daardoor ook minder alleen in staan. Onze studenten zijn voor ons absoluut geen nummer.”
 
Wilt u meer weten over studiebegeleiding of heeft u een andere vraag over studeren bij NCOI Opleidingen? Onze studieadviseurs zijn bereikbaar via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.