Menu

‘Zo maken we het studeren voor iedereen nóg persoonlijker’

Studeren in combinatie met een baan of gezinsleven is voor iedereen anders. Want wat uw motivatie ook is, als werkende student heeft u met andere uitdagingen te maken dan een voltijd student. Om u daarin zo goed mogelijk te begeleiden, krijgt u bij NCOI Opleidingen vanaf de start van uw opleiding een vaste studieadviseur toegewezen, die u helpt en begeleidt bij vragen en problemen. Maar wat houdt deze studiebegeleiding in en wat levert het u op? We gingen in gesprek met studieadviseur Carola van Daatselaar.
 
“Als studieadviseur helpen wij bij vrijwel alle vragen omtrent een opleiding. Dat kunnen vragen zijn over de planning, het inhalen van lessen of het maken van herexamens. Maar ook als studeren lastig wordt door bijvoorbeeld ziekte, langdurige uitval of privéproblemen kunnen studenten bij ons terecht. Samen kijken we naar wat de mogelijkheden zijn, want het uiteindelijke doel is natuurlijk altijd de opleiding succesvol afronden.”

Persoonlijk en betrokken

Voor studenten is de studieadviseur het eerste aanspreekpunt gedurende de opleiding. “Met sommige studenten gaat het heel goed. Die spreek je veel minder”, aldus Carola. “Maar soms vinden studenten het ook lastig om hulp te vragen. Als we bijvoorbeeld zien dat iemand veel mist, zoeken we contact om te vragen hoe het gaat en of we kunnen helpen. Vaak zegt een student dan: ‘wat fijn dat je belt’. Wij zijn er echt om de student verder te helpen.”
 
De gesprekken die een studieadviseur voert met studenten zijn soms heel persoonlijk en gaan lang niet altijd over tijdsdruk of slechte planning. Carola: “Soms bespreek je heel ernstige situaties. Ook dan zijn wij er voor de student en zoeken we naar oplossingen. Het kan voor de student ook fijn zijn om, naast de docent, nog iemand van NCOI te kunnen spreken. Zo maken we het studeren voor iedereen nóg persoonlijker.”

Studenten zijn geen nummer

Dat het contact alles behalve afstandelijk is, blijkt ook uit de betrokkenheid die studieadviseurs voelen bij studenten. “Als iemand bijvoorbeeld langdurig ziek is of een belangrijk examen heeft gehaald, sturen we vaak een kaartje. Het is een klein gebaar, maar studenten waarderen het enorm. Ze voelen zich er daardoor ook minder alleen in staan. Onze studenten zijn voor ons absoluut geen nummer.”
 
Wilt u meer weten over studiebegeleiding of heeft u een andere vraag over studeren bij NCOI Opleidingen? Onze studieadviseurs zijn bereikbaar via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.