Werkgever krijgt tijdelijk premiekorting voor jongeren

Werkgevers krijgen dit jaar premiekorting als zij jongeren met een WW- of bijstandsuitkering in dienst nemen. Het gaat om een tijdelijke premiekortingsregeling, naast de bestaande mogelijkheid van premiekorting voor werknemersverzekeringen voor de doelgroepen oudere werknemers en werknemers met een arbeidshandicap. De nieuwe premiekorting voor jongeren met WW of bijstand bedraagt maximaal € 3.500,- per werknemer per jaar.

De nieuwe premiekortingsregeling treedt per 1 juli dit jaar in werking. De korting is voor 2014 dus ten hoogste € 1.750,- per werknemer. De premiekorting kan ingaan op 1 juli of vanaf de datum van indiensttreding voor de duur van het dienstverband, maar hooguit voor een periode van twee jaar. Ook voor wie eerder dan 1 juli iemand aanneemt, geldt de premiekortingsregeling vanaf 1 juli.
De regeling geldt voor werknemers die als zij in dienst treden 18 tot 27 jaar oud zijn en een werkloosheids- of bijstandsuitkering hadden. Je moet wel voor 1 januari 2016 in dienst zijn getreden en het moet gaan om een schriftelijke arbeidsovereenkomst van minimaal zes maanden en voor minstens 32 uur per week. Bron: Rijksoverheid

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.