Volop kansen voor technici

Er is momenteel een groeiend gebrek aan technisch opgeleid personeel. Vooral in de technologische industrie is dankzij de aantrekkende economie steeds meer werkgelegenheid voor technici. Met een opleiding in de techniek lijkt men dan ook verzekerd van een baan. Het bedrijfsleven doet er alles aan om personeel te vinden. Bij voorkeur personeel dat direct inzetbaar is.

Opleiden voor baan in de techniek

Omdat de instroom vanuit het reguliere onderwijs onvoldoende is, ontwikkelt de markt allerlei andere initiatieven om technici binnen te halen. Denk daarbij aan zij-instromers en mensen die zich omscholen naar een technisch vak. Zo kunnen bedrijven subsidie krijgen als ze mensen aannemen en opleiden voor een baan in de techniek. Dat biedt dus kansen voor mensen die een loopbaanswitch maken naar de technische sector.

NCOI kent een breed aanbod van praktijkgerichte trainingen, vakopleidingen en erkende MBO- en HBO-opleidingen binnen de techniek. Dit brede aanbod maakt het voor ons mogelijk om het bedrijfsleven en werknemers uitstekend te ondersteunen bij het opleiden binnen de techniek. 

  • Praktijkgerichte trainingen
    Met het volgen van praktijkgerichte trainingen, die inzoomen op het leren van zeer specifieke vaardigheden, wordt de eerder genoemde snelle inzetbaarheid gerealiseerd omdat ze toewerken naar het leren van specifieke vaardigheden op een specifiek niveau. Hierdoor kunt u na een training vaak direct aan de slag op het niveau waarop u bent getraind. Uiteraard zijn de trainingen ook een prima middel voor kandidaten die nog geen potentiële werkgever hebben en die zich met een geringe investering heel gericht voorbereiden op een baan in de techniek. Omdat veel van onze trainingen branche-erkend zijn heeft u na het volgen zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt. Enkele van onze trainingen geven ook vrijstelling in de NCOI MBO-opleidingen. Hiermee wordt direct gebouwd aan een MBO-diploma. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de opleiding MBO Middenkader Engineering.

  • Vakopleidingen
    Onze vakopleidingen zijn een combinatie van diverse praktijkgerichte trainingen. Deze vakopleidingen zijn afgestemd op de arbeidsmarkt en sluiten prima aan bij de vraag van het bedrijfsleven. Met een vakopleiding bereidt u zich ook prima voor op een baan in de techniek. Neem bijvoorbeeld de vakopleiding Elektrotechniek of Koudetechniek inclusief F-gassen.

  • Erkende MBO en HBO opleidingen
    NCOI kent een groot aanbod van erkende MBO- en HBO-opleidingen in de techniek. Deze opleidingen zijn allemaal prima afgestemd op werkenden waardoor ze niet alleen qua inhoud maar ook qua duur prima aansluiten. Maar uiteraard ook voor kandidaten die door willen groeien of bedrijven die voor midden- en hoger kader personeel willen opleiden biedt ons portfolio mooie oplossingen met onze MBO- en HBO-opleidingen.


Blijf ook op de hoogte van ontwikkelingen in de veiligheids- en industriesector door uzelf in te schrijven voor deze nieuwsbrieven.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.