Menu

‘Zet HRM in als middel tot innovatie’

HRM’ers vinden dat zij vaste sparringspartners moeten zijn in een innovatieproces. Dat blijkt uit het onderzoek Less is more van Driessen HRM in samenwerking met TNS Nipo. Tijdens dit onderzoek zijn honderd HRM’ers en HRM-verantwoordelijken in het onderwijs ondervraagd. Volgens bijna zestig procent van de respondenten is het creëren van draagvlak onder medewerkers de belangrijkste succesfactor bij het geslaagd doorvoeren van een vernieuwing of innovatie.
 
Meer dan de helft van de ondervraagde HRM’ers geeft aan dat motivatiebijeenkomsten een must zijn om veranderingen in de praktijk doorgevoerd te krijgen. Tijdens deze bijeenkomsten kan het management zaken concreet maken en aangeven wat er van medewerkers wordt verwacht. Dit alles schept duidelijkheid. ‘Benadruk dat ieders inzet, hulp en kennis nodig is voor de realisatie van de verandering. Communiceer echter zo min mogelijk met het woord “moeten”, is de tip van Driessen HRM.
Een kwart van de respondenten denkt dat het aanstellen van zogenaamde ‘vertegenwoordigers van de verandering’ ook kan helpen. Bij deze sleutelpersonen kunnen medewerkers informatie over de verandering of vernieuwing krijgen en kunnen ze terecht met ideeën en klachten. Deze sleutelfiguren kunnen bovendien opkomen voor de belangen van de medewerkers.
Ruim de helft is het met elkaar eens dat HRM’ers vaste sparringspartners moeten zijn in een innovatieproces. Even zoveel mensen vinden het ook vooral een HRM-taak om abstracte plannen te vertalen in concrete zaken die de organisatie verder kunnen helpen. Oftewel: HRM is een van de tools die een organisatie tot haar beschikking heeft om tot innovatie te komen. Veertig procent vindt dat er een realistisch tijdpad moet zijn om de vernieuwingen door te voeren. En tot slot een leuke tip: ruim de helft vindt dat je een verandering moet vieren om collega’s gemotiveerd te houden. (Bron: HR Praktijk)

Gerelateerde opleidingen:
Mocht u na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd zijn geraakt in HRM, innovatiemanagement en verandermanagement, kijk dan ook eens naar de opleidingen die wij op dit gebied aanbieden:

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.