Menu

Lerarenregister goed voor professionalisering van het vakgebied

De Raad van State buigt zich momenteel over een wetsvoorstel over de wettelijke vastlegging van het Lerarenregister, dat in 2017 volledig in gebruik moet zijn. Het huidige Lerarenregister bestaat al sinds 2012 en is een initiatief van de Onderwijscoöperatie. Inschrijving gebeurt nu op vrijwillige basis, maar als het aan het kabinet ligt, moet inschrijving voor alle leraren verplicht worden.
 
Keurmerk
Om zich in het register te kunnen laten opnemen, moeten docenten beschikken over de juiste papieren. Bovendien moeten zij aantoonbaar maken dat zij zich blijvend ontwikkelen en op de hoogte zijn van de actualiteit binnen hun vakgebied. Het register wordt daarmee een soort ‘keurmerk’ voor docenten, zodat onderwijsinstellingen, ouders en leerlingen altijd weten dat ze met een professionele docent te maken hebben.
 
Recht op ontwikkeling
De komst van het Lerarenregister brengt niet alleen verplichtingen met zich mee, maar ook het recht op professionele ontwikkeling. Het doel is immers de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en dat kan alleen met goed geschoolde en gemotiveerde leraren. Leraren die zich binnen hun vakgebied willen ontwikkelen, kunnen dan ook rekenen op steun van het kabinet, bijvoorbeeld in de vorm van een lerarenbeurs.
 
De lerende leraar
Bent u als professional werkzaam in het onderwijsveld en wilt u zich verder ontwikkelen? Of werkt u nog niet in het onderwijs, maar ziet u zichzelf in de toekomst in een rol waarin u uw kennis en ervaring deelt met jonge mensen? NCOI Opleidingen biedt een groot aantal interessante opleidingen voor de onderwijssector, waaronder PABO, lerarenopleidingen, pedagogiek, zorgverbreding en remedial teaching, en opleidings- en onderwijskunde.
 
Bron: rijksoverheid.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.