Welke opleiding heb je nodig om manager te kunnen worden?

Managers zijn een onmisbare schakel in een bedrijf. Zij zorgen ervoor dat alles gestructureerd verloopt, dat planningen worden gehaald en dat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Wil jij die onmisbare schakel worden of ben je het al, maar mis je bepaalde kennis en vaardigheden? Dan is een managementopleiding wellicht iets voor jou. Lees er meer over in deze blog.

Kies je management specialisatie 

Als je een managementopleiding wil volgen, heb je bij NCOI keuze uit 99 opleidingen van verschillende niveaus. Maar welke opleiding past het beste bij jou? De eerste stap is bedenken wat je wil leren. Heb je nog geen zicht op een specifieke baan? Dan kun je het beste kiezen voor een algemene managementopleiding waar alle onderdelen in brede zin aan bod komen.

Ben je al een tijdje aan het werk en wil je doorgroeien tot manager? Dan is het interessant om te kijken naar een opleiding die specifiek gericht is op het vakgebied waarin jij werkzaam bent. Dit kan een bepaalde sector zijn zoals hotelmanagement of zorgmanagement of een bepaalde tak van management zoals procesmanagement. Binnen deze specialisaties krijg je dezelfde basiskennis als bij een algemene opleiding, maar richten de vakken en opdrachten zich op een bepaald vakgebied. Zo sluit de opleiding goed aan op de praktijk waarin jij werkzaam bent.

NCOI biedt verschillende opleidingen aan in de volgende specialisaties:

 

Benieuwd naar het complete overzicht? Bekijk de Management opleidingen op onze site. 

Kies je opleidingsniveau 

Een managementopleiding kun je bij NCOI op elk niveau volgen. Van kortdurende trainingen (2 tot 6 dagen) tot volledige opleidingen op MBO-, HBO- en Masterniveau (1 tot 3 jaar). De keuze die je hierin maakt, is afhankelijk van je vooropleiding, de tijd die je aan een opleiding wil en kunt besteden en het doel dat je met de opleiding wil behalen. Managementopleidingen kun je bij NCOI op de volgende niveaus volgen:

  • Master
  • HBO Bachelor
  • Post Bachelor/Post HBO
  • MHBO
  • MBO-niveau 4
  • Praktijkopleidingen op MBO- en HBO-niveau
  • Trainingen
 

Benieuwd wat de opleidingen precies inhouden? Bekijk de Managementopleidingen op onze website.

Toelatingseisen voor opleidingen tot manager

De toelatingseisen voor een managementopleiding verschillen per opleidingsniveau.  Wanneer je bijvoorbeeld de opleiding HBO Bachelor Management wil volgen, heb je een HAVO-, VWO- of MBO niveau 4-diploma nodig. Maar voor bijvoorbeeld de Master in Management & Innovation (MMI) moet je minimaal een HBO-diploma hebben

Daarom staat bij elke opleiding vermeld aan welke toelatingseisen je moet voldoen om de opleiding te mogen volgen. Heb je niet de benodigde diploma’s, maar ben je wel ouder dan 21 jaar? Dan kan je je aanmelden voor de 21+ regeling van de NCOI.

Volg een opleiding tot manager bij NCOI

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden en ga je het liefst zo snel mogelijk als manager aan de slag? Bekijk onze Managementopleidingen en kies de opleiding die het beste bij jou past.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.