Menu

Testimonial Anwar Hassan

De drive om les te geven heb ik altijd al gehad. Ik wilde mijn ervaring delen. Na mijn opleiding aan de Pedagogisch technische Hogeschool ben ik als leraar tweedegraads bevoegd. Ik zag dat je bij NCOI als freelancer kon solliciteren en dat heb ik gedaan. NCOI is de grootste en bekendste opleider en ik heb daar automatisch voor gekozen. Naast mijn fulltime baan bij Valstar Simons Installatieadviseurs ben ik al sinds 2013 docent in het vakgebied Techniek en Veiligheid.

Wat mij opvalt, is dat het technische kennisniveau achteruit gaat. Ik heb dat gezien tijdens gastlessen in het voortgezet onderwijs. Jongeren weten soms al niet wat een installateur of adviseur is. Voor mij een extra motivatie om les te geven. Het is immers mijn ambitie om het niveau op te krikken, zowel binnen een organisatie als in een klas.

Als docent probeer ik studenten bij de materie te betrekken, de theorie te verbinden aan hun praktijk. Ik merk dat ze dat fijn vinden. De stof wordt op deze manier herkenbaar. Ik zeg ook altijd tegen mijn studenten: “Ik ga hier niet staan om een boek voor te lezen, dat kunnen jullie thuis ook, ik geef alleen toelichtingen.”

In mijn vakgebied krijgen duurzaamheid en energie-efficiëntie nu veel aandacht. Daar wil ik meer op inspelen. Een andere ontwikkeling is dat je beter brede kennis kunt opdoen dan jezelf specialiseren. Dat wordt ingegeven vanuit de markt; er is met name vraag naar allround-technici.

Er bestaat sowieso een grote behoefte aan goed opgeleid technisch personeel. Vooral in de bouw. De economie trekt weer aan en er zijn meer vacatures. Hier liggen zeker kansen. Tegen degenen die aan een technische opleiding zijn begonnen, zou ik dan ook willen zeggen: “Ga er zeker mee door.” Verder raad ik ze aan om ook de praktijk mee te maken. Zeker in dit vakgebied is praktijkervaring belangrijk. En het is ook heel goed om les te krijgen van een docent die uit de praktijk komt.

Anwar Hassan
Docent NCOI sinds 2013
Techniek en Veiligheid
Technisch adviseur en afdelingshoofd Meet- en Regeltechniek

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.