Menu

Testimonial Dick van de Loo

Ik heb 21 jaar als werktuigbouwkundig ingenieur bij Unilever gewerkt. In 2001 ben ik voor mezelf begonnen. Daarbij ben ik gaan nadenken wat nou de rode draad in mij leven is. Ik concludeerde dat ik mensen om me heen nodig heb. En dat ik die verder wil helpen. Dat deed ik bij Unilever eigenlijk ook al. De stap naar lesgeven lag dus voor de hand.

Door een tip vanuit mijn netwerk ben ik toen in contact gekomen met NCOI. Ik kon daar door mijn werk- en studieachtergrond aan de slag als docent binnen de werktuigbouwkunde en de procestechniek. Op dit moment ben ik vooral actief als HBO-docent werktuigbouwkunde.

Als docent zoek ik verbinding met de studenten. Ik probeer de samenhang, het waarom aan te geven van waar we mee bezig zijn en breng de stof zoveel mogelijk terug tot de essentie. Door het eenvoudig te maken wordt het voor de studenten begrijpelijk. Ik heb de indruk dat dat goed lukt. Ik hoor vaak: “Als u het vertelt is het hartstikke duidelijk, maar eenmaal thuis snap ik het toch weer niet helemaal.” Maar ja, dat is studeren.

Je moet als docent de vaardigheid hebben om iets uit te leggen. En het geduld om dat desnoods een paar keer te doen. Een student die het niet snapt kan wel vijf keer met dezelfde vraag komen en dan moet je het steeds opnieuw uitleggen. Dat doe ik dan op verschillende manieren. Er leiden immers verschillende wegen naar Rome.

Het vak werktuigbouwkunde ontwikkelt zich. De meest elementaire veranderingen doen zich voor bij productiemethoden. In de auto-industrie bijvoorbeeld. Denk aan elektrisch rijden. Maar toch moeten er nog steeds auto’s worden gemaakt. Dat blijft de basis. En dat leer je in een opleiding werktuigbouwkunde. Ook leer je hoe je met de steeds complexere automatiseringssystemen omgaat.

Ik geloof erin dat je je moet inzetten als je verder wilt komen, en dat die inzet loont. Ik heb daarom veel bewondering en respect voor de studenten van NCOI. Zo mooi om te zien hoe hard ze werken. Ik werk er graag aan mee om ze op weg te helpen.


Dick van de Loo
Docent bij NCOI sinds 2010
Techniek
 

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.