Menu

Testimonial Theo Mentink

Toen ik vijftien jaar geleden mijn eerste les gaf voor NCOI Opleidingen vond ik dat best spannend, maar zó leuk. Door de adrenaline reed ik na de bijeenkomst door een rood stoplicht – met een boete als gevolg. Maar mijn enthousiasme is altijd gebleven.
 
Ik vind het heel leuk om kennis over te dragen en praktijksituaties te vertalen naar meer inzicht bij studenten. Complexe theorie maak ik begrijpelijk door dingen simpel te verwoorden. Ik gebruik daarbij altijd humor, want humor maakt dat je iets beter onthoudt. Interactie binnen de groep vind ik heel belangrijk. Ik vraag de studenten dan ook altijd om hun bijdrage daaraan. Want er zit een reservoir aan kennis in hun hoofden. Ik laat ze met voorbeelden oefenen en daag ze uit om met eigen actuele bedrijfssituaties te komen.
 
De opleidingen van NCOI Opleidingen spelen in op actuele ontwikkelingen en trends in het werkveld, zoals de digitalisering, internationale handel, globalisering en de aanstelling van president Trump. Daardoor gaat de lesstof echt leven. Het draait tenslotte altijd om de vertaling naar de praktijk. Daar herken ik mijzelf en mijn aanpak volledig in. Ik voel me dan ook echt een NCOI’er.
 
In het werkveld verandermanagement heb je communicatieve vaardigheden nodig, maar ook analytisch vermogen. Dan kun je de theorie vertalen naar cases in de praktijk. Je moet ook onderzoekend zijn en zelf goed weten waar je de juiste informatie haalt. Interesse in je vak is een vereiste. Beperk je niet tot de vakliteratuur, want er is zo veel meer moois in de wereld. Ik merk dat studenten nu nog vaak in het duister tasten. Ze leren wel steeds meer hun achtergrondinformatie te verzamelen via internet. Je moet autonoom jouw koers kunnen bepalen. Wat doe je wel en niet? Dat klinkt makkelijker dan het is, maar daarbij helpt casuïstiek.
 
Professionals die een opleiding overwegen moeten vooraf goed bepalen welke inzichten ze willen verwerven. Welke handvatten heb je nodig om situaties te beheersen? Sommige studenten volgen een opleiding of module terwijl ze helemaal niets met het onderwerp hebben. Als je de toegevoegde waarde van een opleiding niet ziet, heeft het weinig zin. Bezint eer ge begint.
 


Theo Mentink
Docent bij NCOI Opleidingen sinds 2002
Vakgebied Verandermanagement
Zelfstandig trainer

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.